Emo, noul trend national al romanilor…

Acum 3-4 ani lua avant curentul manelist, al cocalarilor, care avea sa marcheze in mod drastic evolutia societatii romane, si sa ii schimbe putin orizonturile. Astazi toata lumea recunoaste un cocalar, multi scriu definitii si clasificari ale acestora (Octav, simte-te :D), dar nimeni nu face nimic in privinta lor.
De aproximativ un an, directia modei tinde catre curentul EMO, care se pare ca va marca dinou societatea. Copiii de 12 ani nu mai viseaza la tricouri cu „500 $ Gigolo Italiano”, ci doar la o placa si la o freza cat mai lasata peste ochi. Si culmea este acum lumea este mai speriata ca niciodata, toti incearca sa gaseasca solutii pentru a pentru a opri acest „flagel”. La TV in ultima vreme numai emisiuni despre copii EMO, problema care „ameninta” grav tara.
Bun, se zice ca se sinucid….atunci care este problema?! Oricum scapam de ei :)). Atunci sa ne ocupam de cocalarii soceitatii, daca tot vrem sa schimbam ceva, problema Emo-izilor se va rezolva in timp de la sine. Cineva imi zicea ca stie putini EMO care se sinucid, deh….daca restul au fost mai rapizi, ai apucat sa cunosti doar cativa:D
Intrebarea mea este urmatoarea: Cum se face ca acum toata lumea se revolta pe aceste persoane cu un stil care nu ofenseaza, nu deranjeaza pe nimeni, in schimb, cand a aparut nebunia manelelor nimeni nu s-a sinchisit sa incerce sa schimbe mentalitatea acestora?
Simtindu-se amenintati de marginalizare, cocalarii se deghizeaza in Emo-izi, in incercarea de a fi remarcati, insa apucaturile si gesturile lor native ii dau de gol. Stilul Emo implica o vestimentatie in negru, cu blugi stramti, tricou mulat ce prezinta o formatie rock, multe, MULTE insigne, freza pe ochi, parul intotdeauna brunet(vopsit daca are alta culoare din fabrica), piercing-uri in buze, nas, sprancene, etc., retrasi de restul persoanelor, timizi, ce asculta rock, hardocore punk si alte genuri ce contin versuri cu si despre sinucideri, si prezinta repetate semne din nastere in zona incheieturilor de la maini –  „also associated with depression, self-injury, and suicide.”. Insa, un cocalar deghizat in Emo poate fi remarcat astfel:

1. Pot fi remarcati prin telefonul fluturat in mod ostentativ din care acum se aud Minimale in locul celebrelor „Salamuri”, caci si muzica a evoluat progresiv, de la „Salam” la „Salam REMIX”, si intr-un final ajungandu-se la Minimal-uri, fiind acele persoane care tipa intotdeauna cand vorbesc, sa fie auziti de la 100 m, si niciodata deprimati.
2. Fetele cocalare deghizate in Emo pot fi observate prin look-ul din care nu lipseste freza pe ochi care contine cel putin 2 suvite de culori diferite, preferabil roz si albastru, si pantalonii albi stramti la care campioana nu poate renunta atat de usor, in amintirea vremurilor de glorie ale ei…deh…schimbarea e grea.

2 gânduri despre &8222;Emo, noul trend national al romanilor…&8221;

  1. Octav 25 mai 08 / 14:45

    poate primesti si tu amenintari de la emo-izi ca si mine de la coca :))

  2. Vlad 29 mai 08 / 23:47

    in afara d partea cu ce muzik asculta (de fapt emo-punk sau j-rock ) totul e ok… si sunt cu totul de acord cu afirmatia ta despre deghizarea „degeneratilor” in emo.:))

Dă-ţi cu părerea!