Campania #8 – „Zambete colorate”

Voi incepe articolul campaniei cu scuze adresate celor care au donat si care au asteptat articolul de ceva timp.

Povestea campaniei „Zambete colorate” a inceput in decembrie anul trecut, cand am fost intrebati daca ne putem implica intr-o strangere de fonduri si lucruri in cadrul unei companii din Bucuresti. Am acceptat de indata si am pus la punct cateva detalii de inceput. Avand in vedere ca discutia viza o strangere mai ampla de fonduri, am ales un caz in care sa ajutam cat mai multi copii: „copiii din Glodeanu”. Situatia micutilor si a preotului Marian ne este cunoscuta de ceva timp, iar in trecut impreuna cu mai multi oameni binevoitori si a unui club moto, i-am ajutat cu diverse lucruri pentru cantina sociala ce se construia atunci.

Povestea completa a preotului si copiiilor din Glodeanu o puteti gasi pe blogul lor, eu voi aminti doar faptul ca preotul Marian este un deosebit care chiar iubeste cei.. 72 de copii de care are grija. El a construit un centru social chiar in curtea parohiei, unde copiii vin si petrec timp, invata sa lucreze cu calculatorul si servesc masa. Printre altele, preotul Marian organizeaza si activitati „extrascolare”, ducandu-i pe micuti la patinoar sau la cinematograf.

In urma corespondentei pe care am avut-o cu Marian, ne-a spus ca principalele necesitati constau in: alimente, imbracaminte, rechizite. In timpul campaniei de strangere am colectat suficiente hainute si jucarii astfel incat am decis ca mare parte a sumei de bani sa o folosim pentru a cumpara alimente neperisabile.

Impreuna cu cei care s-au oferit voluntar (Alina, Adina, Andi, Raluca, Bogdan si Vlad) ne-am indreptat spre Glodeanu cu o mica „pauza de shopping” la Kaufland. Dupa ce am umplut cateva cosuri, le-am incarcat in masini si am pornit la drum. Am ajuns foarte repede la destinatie, am intrat in curtea bisericii unde ne asteptau o parte dintre copii. Micutii erau foarte fericiti sa ne vada si au inceput sa ajute la descarcatul masinilor, ducand alimentele si sacii cu hainute in interiorul bisericii. Am apreciat foarte mult ca erau foarte politicosi si dornici sa ajute 🙂

Dupa ce am terminat de descarcat masinile, preotul Marian a strans copiii in biserica si a inceput sa imparta hainutele si jucariile primite. Am avut putin timp sa stam de vorba cu dumnealui si ne-a povestit cum tot ce a reusit pana acum a fost fara ajutor din partea autoritatilor locale si parea foarte fericit cand vorbea despre realizarile lui. Noi il felicitam pentru initiativele pe care le are si pentru modul in care ajuta acesti copii!

De data aceasta, nu am mai facut poze, dar prietenul nostru Vlad a filmat deplasarea si a montat un scurt filmulet pe care va invitam sa il urmariti la finalul articolului.

Mii de multumiri tuturor persoanelor care s-au implicat si au donat in campania „Zambete colorate„!

Sunteti minunati!

IBM Romania
Engine House

Foarte multe multumiri The Wannabes Romania pentru filmare, montaj si editare.

Dă-ţi cu părerea!