Campania #4.2

Cu (foarte mare) intarziere (ne cerem scuze!), revenim cu articolul din a doua campanie la Humele.  In urma primului episod, am primit feedback foarte bun din partea cititorilor si totodata o suma de bani pentru Doru, pe care am folosit-o la cumpararea materialelor de constructii pentru hidroizolatia casei, cat si pentru lemne de foc.

O surpriza placuta ne-a fost oferita de o prietena care a donat un televizor, un dvd player si o bicicleta (a fost de mare efect pentru Doru dupa cum o sa vedeti si in filmuletul de la finalul articolului).

2012-11-18 14.27.55Anotimpul geros isi anunta deja venirea si astfel am reusit sa strangem si haine groase pentru Doru si bunica lui. Ne-am hotarat ca sambata sa mergem sa ii vizitam si astfel in dimineata respectiva, dupa ce am reusit sa montam bicicleta cu ajutorul unui prieten pe un suport special, am pornit la drum. Aventura din primul episod nu s-a mai repetat, traseul fiind deja cunoscut am ajuns mult mai repede fara alte peripetii. La destinatie, Doru parca ne astepta. Cand am ajuns in dreptul portii lui, el era la joaca cu alti copii din sat. Cand ne-a vazut, ne-a zambit bucuros, ne-a salutat si  ne-a deschis portile pentru a putea parca in curte.

2012-11-18 15.05.44Bunica lui era in casa, fiind in toiul activitatilor gospodaresti. Ne-a dat buna ziua si s-a oferit sa ne ajute la descarcarea lucrurilor aduse de la Bucuresti. Intre timp, Doru studia foarte interesat bicicleta de pe suport. Noi inca nu-i spusesem ca este pentru el si il simteam putin agitat.
Dupa ce am dezlegat bicicleta, i-am zis ca este a lui si l-am indemnat sa faca o tura cu ea. Lui Doru nu ii venea sa creada ca avea o bicicleta noua, cea veche fiind aproape imposibil de mers cu ea. Nu a stat mult pe ganduri si s-a urcat in sa, sprintand vesel prin curte si apoi pe ulita din fata casei. Acest episod a emotionat-o pana la lacrimi pe bunica lui, vazandu-si nepotul fericit si dupa mult timp in postura de copil obisnuit, fara grija zilei de maine sau de a nu-i ploua in casa.

Intre timp, am descarcat materialele de constructii si le-am asezat pe prispa casei, de unde urma ca muncitorii sa le foloseasca pentru izolatia acoperisului. In plus, am aflat ca plouase chiar in dimineata respectiva. Ne-am dat seama atunci ca trebuia urgent rezolvata problema cu acoperisul (o parte din acoperis fusese acoperita cu materialele de constructii din prima campanie) si astfel i-am lasat bunicii lui Doru o suma de bani pentru manopera muncitorilor.

2012-11-18 14.28.53Dupa ce am montat televizorul si dvd playerul  (ocazie cu care am observat talentul de electronist al lui Doru) i-am inmanat bunicii lui si suma pentru lemnele de foc. Din spusele dansei, au mai primit bani si prin posta de la alte persoane binevoitoare. Ne-am bucurat cand am auzit acest lucru, stiind ca mai exista oameni care ajuta oamenii nevoiasi.

Am despachetat si hainele pentru iarna,  amandoi fiind foarte multumiti pentru primirea lor. Dupa ce am mai discutat cu Doru si bunica lui, ne-am luat la revedere cu promisiunea ca ii vom ajuta in continuare, luand legatura cu cat mai multe persoane care ar putea sa ii ajute (prin posta sau personal). Am plecat spre Bucuresti fiind fericiti pentru faptul ca i-am redat lui Doru bucuria copilariei, care desi cu greutati, l-a maturizat si l-a facut sa gandeasca exact ca un om mare. Desi e totusi iarna, am reusit sa aducem putina caldura pentru 2 suflete din Humele.2012-11-18 15.32.32

Multumim tuturor persoanelor implicate in aceasta campanie si ii rugam pe cei care au posibilitatea de a ajuta sa ia legatura cu noi prin intermediul paginii de facebook Zanarim. Impreuna putem aduce speranta in sufletul oamenilor necajiti.

Multumiri persoanelor implicate in episodul 2 al campaniei:

Aida Zodie
Corina Stoicescu
Marieta Ionescu
Bogdan Alexandru Constantin
Ina Donici
Mihaela Mihoreanu
Andreea Mihoreanu

Galeria foto pentru Campania #4.2 pe Facebook, in albumele Zanarim.

Dă-ţi cu părerea!