Campania #9 – Urlati

Dragii nostri,

Pentru ca toamna se numara… faptele bune, iata-ne implicati intr-un caz nou – de data asta in Judetul Prahova, localitatea Ceptura de Jos (langa Urlati).

Povestea incepe astfel:

Erau o familie fericita. Cu doi copii baieti frumosi si veseli. Nu detineau multe lucruri, dar pentru ei era de ajuns. Asta pana in 2010, cand focul le-a luat si putinul pe care il aveau. Casa, cu tot ce agonisisera in ea, s-a dus… Ca si cum asta n-ar fi fost suficient, baietelul cel mic a fost accidentat grav la mana stanga. Ulterior, o alta nenorocire i-a distrus-o aproape complet: un tuci cu apa fierbinte i-a cazut pe ea, cauzandu-i arsuri deosebit de grave. A trecut prin trei operatii costisitoare si dureroase, insa este departe de vindecare. Baietelul are nevoie constanta de ingrijire si tratament.10622056_789873217701292_1089589373_n

Prin bunatatea unor oameni, le-a fost donata o casuta intr-o localitate indepartata: Ceptura de Jos (langa Urlati). Saracacioasa, micuta, dar momentan a lor. Aveau insa multe lipsuri, pe care am sperat sa le putem acoperi cu ajutorul vostru. V-am prezentat cazul, mentionand nevoile urgente, iar ajutorul nu a intarziat sa apara.

Pentru ca celor mici le lipseau cu desavarsire uniformele scolare si rechizitele, am decis sa mergem pentru prima data sambata, pe 13 septembrie. Acasa ne asteptau nerabdatori Lenuta (mama copiilor) si Sebastian (baiatul cel mic). Florin, celalalt baiat, a vrut sa ne faca o surpriza si s-a dus pana la vie sa ne aduca struguri proaspeti. Era singura bucurie pe care ne-o putea face, caci parintii lui au ajutat la cules si astfel au putut lua fructele fara sa plateasca vreun ban.

10656565_789873211034626_584866149_nAu urmat emotii firesti – atat din partea noastra, cat si dintr-a lor, dar si momente de tristete si neputinta, generate fireste de manuta arsa a lui Sebastian. Baietelul tine aproape in permanenta mainile la spate, dornic parca sa ascunda pentru totdeauna necazul care i-a distrus bratul, antebratul, dar si pielea din zona cutiei toracice.

Am reusit totusi sa ne imprietenim dupa ce i-am aratat toate lucrurile aduse, insistand pe ghiozdanele noi, ticsite cu rechizite. Mare bucurie cand a auzit ca si-l poate alege pe al sau. Asta da inceput de clasa 0!

Doamna Lenuta ne-a invitat in casa, ne-a aratat micutele, dar ingrijitele camere in care traiesc si ne-a explicat ca fara sprijinul Doamnei Cati (cea care le-a donat-o), ar fi locuit intr-un container improvizat, la marginea satului. In Moldova nu vor sa se intoarca, pentru ca “nu se gaseste de lucru ca aici, la vie, iar noi vrem sa muncim, ca sa le punem copiilor o paine pe masa”.

Dupa ce am ajutat la caratul alimentelor, rechizitelor, produselor pentru igiena, hainelor (atat pentru baieti, cat si pentru parinti) si a celorlalte lucruri, am notat pe lista cele inca necesare si am pornit spre Bucuresti.

Au urmat zile in care ne-am intalnit – atat noi, echipa Zanarim, cat si Razvan, prietenul care ne-a prezentat cazul – cu oameni dornici sa ajute aceasta familie. Am colectat mult-doritul frigider, un aragaz, haine, incaltaminte, un telefon mobil, o bicicleta, farfurii si tacamuri. De asemenea, cu banii stransi de la oamenii inimosi, le-am cumparat foarte multe alimente, bauturi, fructe, legume, accesorii pentru bucatarie, oale si multe, multe altele.10681566_844877995546504_41304409_n

Toate cele de mai sus au fost oferite pe 20 septembrie, cand i-am vizitat cu o duba si cu o masina pline pana la refuz. Din nou valuri de emotie si de fericire. Nici prin gand nu le-a trecut ca vom reusi sa strangem ATAT de multe lucruri. Din pacate, tatal copiilor a fost la lucru in ambele sambete. Inca e sezon la vie si lucreaza ca paznic. Ne-a transmis insa multumiri prin doamna Lenuta.

Ne-a fost greu sa ne luam „ramas bun”, dar am plecat multumiti si bucurosi. Nimic nu se compara cu satisfactia ca ai ajutat cateva suflete nevinovate.

Toate acestea au fost posibile doar cu ajutorul vostru, oameni cu inima mare.

Va multumim pentru tot sprijinul si speram sa ne fiti alaturi si mai departe.

Cu prietenie, echipa Zanarim.

Multumiri speciale:

Razvan Popa
Nicoleta Constantin
Lady Muffin
Adrian Ceas
Octavian Bogdan
Oana Simion
Raluca si Cristi Negrea
Oana Sinca
Catalin Crisan
Simona Constantin
Tanta Hagiu
Alexandra Tana
Raluca Macalet
Raluca Olteanu
Mihaela Sorescu
Catrinel Raduti
Roxana Voicu
Diana Simona Lupu
Beatrice Solomon
Catalin Tuta
Nina Munteanu
Bogdan Teodoru
Bogdan Velicu
Nina Munteanu
Andreea Vioara
Roxana Surugiu
Lilia Tugulea
Crina Bobeica
Catinca Blotu
Corina Petrut
Daniel Moldoveanu
Costina Marineata
Vlad Manea

Speram ca nu am omis pe nimeni. Daca da, asteptam un semn si ne cerm scuze in avans 🙂

Galeria foto pentru Campania #9 se afla pe pagina Zanarim.

Dă-ţi cu părerea!