Campania #4.4

Cum a inceput campania #4.4? Pai.. dintr-o incurcatura pe care am facut-o, am inceput sa strangem lucruri pentru un caz, apoi am decis ca nu vom mai prelua cazul respectiv. Asadar, ne-am gandit imediat la Doru si la faptul ca incepe anul scolar. Imediat am spus „E clar! Ii facem o vizita lui Doru!”. Am sunat-o pe bunica lui si am intrebat-o ce ar fi prioritar sa le ducem in aceasta vizita. Dupa o scurta discutie, am inteles ca au nevoie de lemne de foc, izolatie acoperis, rechizite, hainute si mancare. 2013-09-28 14.16.07

De data aceasta o amica (Andreea) s-a alaturat initiativelor si am inceput sa ne organizam. Dupa ce am strans o multime de lucruri, le-am depozitat pe toate in garajul ei. Apoi, Andreea a facut un triaj rapid pentru a pregati pachetele pentru Doru.

Am strans de indata hainute si incaltaminte pentru el, apoi ne-am orientat catre rechizite. Am fost placut surprinsi si de data aceasta de numarul mare de persoane care s-au alaturat si au sprijinit actiunea noastra (va multumim!). Dupa ce am strans si rechizitele, am facut o lista de cumparaturi si am calculat bugetul necesar.

2013-09-28 14.17.00Din fericire, am strans suficient banuti intr-un timp foarte scurt astfel ca Andreea a facut cumparaturile si am pus la punct ultimele detalii de drum. Iar pentru ca la ultima vizita nu am mai apucat sa cumparam si medicamentele pentru bunica lui Doru, Andreea s-a ocupat si de acest aspect.

A venit si ziua de sambata, iar alta prietena (tot Andreea se numeste) ni s-a alaturat la drum. De data aceasta, cu temele facute, am reusit sa gresim drumul doar o singura data. Ajunsi la destinatie, Doru si bunica sa ne asteptau bucurosi.

Dupa scurte discutii, l-am intrebat despre Rex (catelul lor) si ne-au povestit cu tristete ca a murit intr-o noapte. Ne-am intristat si noi pe moment, dar ne-au prezentat noua lor catelusa. Un ghemotoc energic de blanita care sarea printre noi fara oprire!2013-09-28 14.40.51

Ne-am pus pe descarcat lucrurile, apoi l-am intrebat pe Doru despre scoala. Ne-a spus ca acum trece in clasa a opta, iar la anul urmeaza sa dea la liceu, in Costesti. Costesti este cel mai apropiat oras de satul in care locuiesc ei. Ne-a povestit ca ar fi si Pitestiul o varianta, insa este mult mai departe si mai costisitor. Ne-a spus ca este foarte studios si ca vrea sa ia note mari pentru a intra la liceul respectiv. L-am intrebat daca mai are nevoie de carti sau manuale si ne-a spus ca majoritatea le-au fost oferite de catre scoala, ei trebuind sa isi cumpere doar o culegere de matematica.

Ne-a surprins cat de curata si ordonata era camera lui si cum se pregatise in asteptarea noastra. Calculatorul pe care i l-am dus il foloseste, dar cu moderatie pentru ca timpul este limitat si trebuie sa invete pentru scoala.

A urmat o „scurta” joaca cu noua lor catelusa, pe numele „Fulgulet” sau „Fulga”. Andreea nu se mai putea desparti de micuta!

Am discutat si cu bunica lui Doru despre actele pe care trebuie sa le faca pentru a obtine ajutor social. Din cate intelegem noi, in primul rand trebuie rezolvata problema succesiunii pentru terenul respectiv. Pentru aceasta este necesar sa mearga la primarie pentru a obtine o adeverinta, apoi la notar, iar in ultima etapa la judecatorie. Totodata, mai trebuie ca terenul sa fie evaluat de catre un expert pentru a se stabili valoarea acestuia.

Pe aceasta tema, ramane sa discutam pe viitor.

2013-09-28 14.15.20Le-am lasat 2 role de carton asfaltat si cuie pentru a izola acoperisul, cat si bani pentru a plati manopera (oamenii de acolo sunt foarte rautaciosi!). Le-am lasat hainute, rechizite si alimente. Si niste bani in plus pentru lemne de foc si carti pentru scoala.

Am plecat de acolo fericiti si cu ganduri bune 🙂

Multumim tuturor celor care au contribuit la aceasta campanie:

Andreea Mihoreanu
Mihaela Mihoreanu
Cristina Ionescu
Matilda Tanascov
Elena Rogojina
Stefania Alexandru
Cristian Miu
Ema Ban
Dan Tudor
Mariana Ungureanu
Laura Valciu
Anda Tetei
Oana Sinca
Catalin Carligeanu
Ana Maria Tudor
Ciprian Candet-Grosu
Catalin Crisan
Maria Lupu
Georgiana Olaru
Andreea Grigorasi
Nina Munteanu
Carla Ciusanu
Daniel Tircu
Cristina Dandu
Alexandra Banciu
Marius Dumitru
Andreea Tanasa
Bogdan Oncica
Andrei Dune
Andrei Cretu
Lorena Popa
Irineu Barbieru
Alexandru Teodor
Cristina Marin
Parintele Niki
Cristina Musetescu
Corina Petrut

Va multumim frumos, sunteti minunati! 🙂 (daca am uitat pe cineva, ne cerem scuze si asteptam sa ne trageti de maneca!)

Multumiri speciale Andreei Calin pentru ajutorul si implicarea in campania #4.4!
Partener logistica si PR: Puzzle Services.

Ca de obicei, daca doriti sa va punem la dispozitie chitante, facturi sau bonuri, va rugam sa ne dati un mesaj.

Galeria foto pentru Campania #4.4 se afla pe pagina Zanarim.

Dă-ţi cu părerea!