Campania #3

Campania #3.. in sfarsit, la sfarsit. Este cea mai ampla si complexa actiune pe care am realizat-o pana acum. Au fost foarte multi oameni implicati, fara de care nu am fi reusit.

Am inceput ca si la campaniile trecute cu o postare pe Zanarim in care anuntam ca strangem haine. La numai 2 zile, aveam deja o lista de asteptare de aproximativ 15 persoane. De la inceput ne-am dat seama ca de data aceasta o sa fie ceva amplu. Nu trecea zi fara ca sa ne contacteze oameni noi care doreau sa se implice. Dupa ce ne-am dat seama ca nu vom avea unde sa tinem toate hainutele stranse, am inceput sa cautam solutii. Salvarea noastra a venit de la Andreea, careia i-am sacrificat initial balconul, apoi sufrageria. Si o mica parte din dormitor.

Am fost contactati de Ana din Cluj care mi-a spus ca vrea sa se implice in campanie doar ca.. este din Cluj. Dupa ce ne-am conversat putin pe Facebook, a reusit sa demareze o mini campanie locala. Impreuna cu prietena sa Diana, au strans lucruri si bani (cu care au luat alimente si rechizite) pentru un centru social. Printr-o intreaga retea de prieteni, le-am indrumat catre centrul pentru oameni fara adapost din strada Sobarilor. Ne-a incalzit foarte tare modul in care ne-au numit persoanele de acolo, „ingeri neasteptati”.

Au urmat 3 sau 4 saptamani in care dupa birou alergam de nebuni prin Bucuresti sa colectam lucruri. Am avut zile cu ploi torentiale, asteptari lungi, adrese gresite, permise suspendate si multe alte peripetii. Dar ne-am bucurat de fiecare moment si de fiecare drum in care descarcam portbagajul si locurile din spate ale masinii la Andreea. Apoi, urma sortarea. Le aranjam repede in saci mari si le etichetam. Plecam obositi dar cu zambetul pe buze ca am mai umplut din balcon un pic. Ne culcam si ne pregateam pentru o noua zi la fel.

Dupa ce am reusit sa strangem toate hainutele si lucrurile, am inceput sa purtam discutii cu Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti ca sa reusim sa identificam unde este nevoie mai mare de hainute si jucarii. Ne-am lovit de persoane dezinteresate, de birocratie interminabila si de oameni neseriosi. Cu toate astea, am reusit sa intram in legatura cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Sectorul 1 cu care am reusit sa stabilim preliminar o lista de centre pe care le vom vizita. Intre timp am luat legatura si cu Andreea de la Asociatia React si am stabilit sa contribuim cu lucruri pentru adulti la unul dintre programele lor sociale.

Dupa ce am tot amanat momentul livrarii din diferite motive, a venit si momentul magic! Sambata, 17 Noiembrie 2012! Cu logistica pusa la punct, ne-am intalnit de dimineata si am incarcat in 4 masini sacii.

Am pornit la drum si am ajuns la primul centru: Sf. Nicolae. Am descarcat sacii in sala de mese si ni s-a spus ca vor veni imediat si copiii. Nu a trecut mult timp si sala de mese s-a umplut de copilasi care stateau cuminti la locurile lor si asteptau sa desfacem sacii. Le-am pus toate jucariile pe o masa si a inceput haosul! Toti alergau sa prinda o jucarie sau o carte. Am fost placut surprinsi de curatenia si dotarile centrului cat si de personalul de acolo. Am facut cateva poze si ne-am imbarcat in masini ca sa plecam spre urmatorul centru.

Am ajuns la Sf. Stefan. Aici, am fost primiti de ingrijitoare si de copii care erau stransi intr-o sala de mese. Aici erau mai putini copii, dar la fel de bucurosi sa ne vada. Si aici am fost placut surprinsi de curatenia si dotarile centrului. Am pus jucariile pe masa si i-am lasat pe copii sa isi aleaga. Am reusit cu greu sa facem cateva poze, pentru ca ingrijitoarele nu erau deloc de acord cu acest lucru.

Am plecat mai departe incercand sa ajungem la ultimul centru de pe lista noastra. Centrul din strada Odai. Din pacate, cei de acolo nu ne-au indrumat corect, asa ca nu am reusit sa mai ajungem. Ne-am invartit pe Centura Bucurestiului pret de jumatate de ora, am incercat sa sunam atat la centru cat si la DGASPC Sector 1. In cele din urma, ne-am dat batuti si am decis pe loc sa livram lucrurile destinate centrului, Asociatiei React.

Am luat legatura cu Andreea care ne-a intampinat bucuroasa la sediul lor. Ne-a ajutat sa descarcam sacii, apoi ne-a facut un tur al sediului si ne-a prezentat o parte din proiectele lor. La sfarsit, ne-a facut cate un cadou fiecaruia ce consta in cate o agenda din hartie reciclata de persoanele din Compania Sociala.

Si aici s-a incheiat Campania #3. Cateva statistici despre acest proiect:

-> 4 organizatori
-> 2 orase (Bucuresti si Cluj)
-> 4 centre vizitate
-> 5 saptamani
-> 49 de oameni implicati (va multumim!)

Multumim urmatoarelor persoane:

Ana Marian
Diana Gherman
Alexandra Cojocaru
Lili Gadei
Ana Zefinescu
Ioana Pavel
Geanina Tonca
Georgiana Iloiu
Ioana Zamfiroiu
Cristi Matei
Roxana Matei
Crina Bobeica
Jenica Grecu
Madalina Vasile
Anca Narci
Ina Donici
Adriana Rada
Sandra Lee Mary
Alexa Vieru
Andreea Pantiru
Aida Zodie
Ruxandra Florea
Dragos Manta
Cristina Rosu
Ruxandra Naita
Silvia Vaduva
Nicoleta Nicolcea
Geanina Olaru
Claudia Bugeac
Dan Motanu
Cosmin Lupu
Marina Vacaru
Irina Nita
Adi Molnar
Razvan Cotroceanu
Elena Duta
Andreea Calin
Gabriela Pantelimon
Alice Vasilescu
Anamaria Toma
Stefania Luca
Iulian Danciu
Roxana Marin
Florina Danciu
Tiberiu Danciu
Cristian Negrea
Andreea Mihoreanu
Eugen Ionescu

Daca am omis pe cineva, sa nu fie cu suparare, dar ati fost multi tare! Asteptam mesaj pe pagina ca sa va adaugam 🙂

Galeria foto completa pe Zanarim, aici: Campania #3

Un gând despre &8222;Campania #3&8221;

  1. Alexandra 26 noiembrie 12 / 13:49

    Felicitari pentru initiativa!! Sunteti niste oameni minunati si cu siguranta cei pe care i-ati ajutat va sunt recunoscatori!

Dă-ţi cu părerea!